• 0 212 552 50 50
  • 0 552 760 50 50
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Emlak Tanıtımında Son Teknoloji

İnsanlık tarihinin varoluşundan günümüze teknoloji, hızla gelişme göstermiş ve günümüzde olmazsa olmaz kullandığımız aletleri insanlığın hizmetine sunmuştur. Bu varoluş sürecinde insan, hep gökyüzünde kuşlar gibi özgür uçmayı ve bir yerden bir yere hızla ulaşmayı arzulamıştır. Bu tutku ile tarihte uçan ilk insan Hazerfen Ahmet Çelebi ile başlayan bu serüven, günümüzde ses hızına yaklaşan hızda uçan uçaklar, zeplinler, helikopterler, insansız hava araçları ve son alarak da insansız hava araçları ile insanlık hizmetine girmiştir. Uzakları yakın eden uçaklar, kalkış ve konuş için özel bir alan gereksinimine ihtiyaç duymayan helikopterler ve özellikle güvenlik, emlak tanıtım, kroki çıkarma, düğün, inşaat projesi için keşif çalışmaları gibi amaçlarla kullanılan havadan çekim aracı olarak kullanılan insansız hava araçları insanlığa havadan panorama çekimler ile hizmet etmektedir.

Emlak Tanıtımında Havadan Çekimin Önemi

Emlak tanıtımında müşteriler satın almak veya kiralamak için düşündükleri gayrimenkulün konumunu, alışveriş merkezlerine ve ulaşım araçlarına olan uzaklığını, binanın yerleşkesini merak ederler ve zaman kaybı olmadan oturdukları yerden bu gayrimenkullerin genel durumu hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Arabaya binip bir gayrimenkulden diğer bir gayrimenkule gitmeleri zaman israfı olacağından yoğun iş temposu içinde zaman kaybetmeden gayrimenkule ait bilgilere ulaşmak isterler. İşte tam bu noktada satmak istediğiniz veya kiraya vermek istediğiniz gayrimenkulün etraflıca emlak tanıtımının yapıldığı ve günümüzde çok önemli bir yere sahip olan havadan çekim imdadınıza yetişmektedir.


Geçen yılın sonu itibarıyla İnsansız hava aracı (İHA) kullanıcı sayısı 22 bin 195'e, İHA sayısı ise 20 bin 183'e ulaştı. Genel Müdürlük tarafından bir süredir çalışmaları sürdürülen İHA Sistemleri Talimatı'nın yayımlanmasının ardından, 23 Şubat 2016 itibarıyla İHA'ların kaydı için başvurular, SHGM'nin internet sitesi üzerinden alınmaya başladı.

Söz konusu talimat İHA sistemlerinin ithali, satışı, kayıt ve tescili, uçuşa elverişliliğin sağlanması, sistemleri kullanacak kişilerin sahip olması gereken nitelikleri, hava trafik hizmetleri ve İHA operasyonlarına ilişkin usul ve esasları içeriyor. Talimat çerçevesinde, azami kalkış ağırlığı 500 gramla 25 kilogram aralığında olan İHA'lar ve bunları kullanacak pilotlar, Genel Müdürlük tarafından oluşturulan internet tabanlı sisteme kayıt edildi. Bunun dışında azami kalkış ağırlığı 25 kilogram ile 150 kilogram aralığında olan ikinci gruptaki İHA'lar ile azami kalkış ağırlığı 150 kilogram ve daha fazla olan İHA'ların Türk hava araçları tesciline kayıt yaptırma zorunluluğu bulunuyor.


Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Yağız Özçetin ve Ahmet Burak Yaman, dronelerin yenilenebilir enerjiden yararlanarak havada kalma süresini uzatacak proje için çalışmaya başladı. İki arkadaş, yaklaşık 2 ay süren çalışmanın sonunda, motoru dışında yazılımı dahil tüm parçalarını tasarladıkları, güneş ve rüzgar enerjisini de kullanabilen drone yaptı.

Liseli mucitler tasarladıkları drone ile katıldıkları "Aydın mucidini arıyor" yarışmasında da birinci oldu. "51 dakika havada kalabiliyor" Öğrencilerden Yağız Özçetin, arkadaşı Ahmet Burak Yaman ile elektronik eşyalara ilgi duyduklarını, dronelerin havada kalma süresini uzatmak için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Normalde dronelerin 15 dakika havada kaldığını belirten Özçetin, "Biz bunu nasıl artırabileceğimizi düşünmeye başladık. Yenilenebilir enerjiyle bunu artırırız diye düşündük.

Droneye güneş ve rüzgardan enerji üretebileceğimiz bir sistem monte ettik. Bütün parçaları üç boyutlu yazıcıdan kendimiz bastık, heyecanlıyız." diye konuştu. Yaman ise 2 ay önce droneyi ilk yapmaya başladıklarında maddi sıkıntılar yaşadıklarını fakat aileleri ve milli eğitim müdürlüğünün de desteğiyle bunun üstesinden gelmeyi başardıklarını dile getirdi.


Emlak Seyret © 2024