• 0 212 552 50 50
  • 0 552 760 50 50
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Emlak Tanıtımında Son Teknoloji

Emlak Tanıtımında Son Teknoloji

İnsanlık tarihinin varoluşundan günümüze teknoloji, hızla gelişme göstermiş ve günümüzde olmazsa olmaz kullandığımız aletleri insanlığın hizmetine sunmuştur. Bu varoluş sürecinde insan, hep gökyüzünde kuşlar gibi özgür uçmayı ve bir yerden bir yere hızla ulaşmayı arzulamıştır. Bu tutku ile tarihte uçan ilk insan Hazerfen Ahmet Çelebi ile başlayan bu serüven, günümüzde ses hızına yaklaşan hızda uçan uçaklar, zeplinler, helikopterler, insansız hava araçları ve son alarak da insansız hava araçları ile insanlık hizmetine girmiştir. Uzakları yakın eden uçaklar, kalkış ve konuş için özel bir alan gereksinimine ihtiyaç duymayan helikopterler ve özellikle güvenlik, emlak tanıtım, kroki çıkarma, düğün, inşaat projesi için keşif çalışmaları gibi amaçlarla kullanılan havadan çekim aracı olarak kullanılan insansız hava araçları insanlığa havadan panorama çekimler ile hizmet etmektedir.

Emlak Tanıtımında Havadan Çekimin Önemi

Emlak tanıtımında müşteriler satın almak veya kiralamak için düşündükleri gayrimenkulün konumunu, alışveriş merkezlerine ve ulaşım araçlarına olan uzaklığını, binanın yerleşkesini merak ederler ve zaman kaybı olmadan oturdukları yerden bu gayrimenkullerin genel durumu hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Arabaya binip bir gayrimenkulden diğer bir gayrimenkule gitmeleri zaman israfı olacağından yoğun iş temposu içinde zaman kaybetmeden gayrimenkule ait bilgilere ulaşmak isterler. İşte tam bu noktada satmak istediğiniz veya kiraya vermek istediğiniz gayrimenkulün etraflıca emlak tanıtımının yapıldığı ve günümüzde çok önemli bir yere sahip olan havadan çekim imdadınıza yetişmektedir.

Havadan Çekim Nedir, Nasıl Yapılır?

Havdan çekim gerçek helikopter ve uçakların alçalamayacağı alçaklıktaki alanlarda aircam, flycam, skycam, helicam gibi isimlerle de adlandırılan insansız hava araçları üzerine yerleştirilen dslr kamera veya video kayıt araçları ile yapılan video ve fotoğraf çekimlerinin genel adıdır. Havadan çekim bir metre ile bin metre mesafeden donanımlı insansız hava aracı ile yapılmaktadır. Emlak tanıtımı için ilk önce havadan çekim yapılacak alanda insansız hava araçları ile keşif uçuşları yapılır. Yapılacak olan havadan çekim çalışmasında önemli olan diğer bir unsur gün ışığıdır. Çekim yapılacak alanda günün istenilen zamanında doğru gün ışığı açısı yakalanarak yapılır. Yağmurlu havalar haricinde her çeşit hava koşulunda havadan çekim çalışması yapılabilir. Havadan çekim çalışmasında fotoğraf çekiminde çekim yapılacak alanda yansıma yapabilecek nesneler oldukça fazladır. Daha önce bahsettiğimiz keşif uçuşunda çekimi yapacak ekip tarafından çekim yapılacak saate ve gün ışığının durumuna göre kullanılacak lens, makine ve filtreye karar verilir ve en iyi görüntünün yakalanması için gayret gösterilir. Havadan çekim çalışmasında yüzlerce görüntü alınır ve titiz bir inceleme sonucunda emlak tanıtımı için en uygun resim seçilir ve tab etmeye karar verilir.

Havadan Çekim Avantajları Nedir?

Özellikle inşaat mühendisleri, inşaat proje sahipleri, müteahhitler ve emlakçıların emlak tanıtımı yapmak için müşterilere sunabilmeleri ve detay verebilmeleri için kaliteli görsellere, videolara ihtiyaçları vardır. Bunun içinde yapılan çalışmaların her aşamasının fotoğraf ve video görüntülerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek teknolojik özelliklerle uçuş yaparak profesyonel ekipmanlarla donatılmış insansız hava araçları diğer çekim yöntem alternatiflerine göre daha ucuzdur. Emlak tanıtımında gayrimenkulün istenilen yüksekliğinde, istenilen katta, istenilen cephede sabit kalabilmesi de diğer alternatif çekim yöntemlerine göre daha avantajlıdır.

Havadan Panorama Çekim Nedir, Nasıl Yapılır?

Havadan çekim uygulamalarından olan havadan panorama fotoğraf çekimi son zamanların en çok rağbet duyulan sanal uygulamalarından birisidir. Havadan panorama çekim ile yapacağınız emlak tanıtımına müşterilerinize tanıtımını yapmak istediğiniz mekânın bulunduğu yeri gökyüzünde uçuyormuş hissi vererek gerçek görüntüler ile daha cazip hale getirebilirsiniz. Tek bir noktadan 360 derece etrafınızı izleme imkânına sahip olacağınız havadan panorama çekim ile müşterileriniz yaptığınız emlak tanıtımında o mekâna gitmeden yeterli bilgiye sahip olabilecektir. Havadan panorama çekim ile etrafı görmek için yüksek bir binanın üstüne veya bir dağın zirvesine çıkmanıza gerek kalmayacaktır. Bulunduğunuz yerden yüksek çözünürlük ile kaydedilmiş küresel görüntü ile aşağı, yukarı, sağ, sol ve arka tarafı rahatlıkla inceleme şansına sahip olabileceksiniz. Emlak tanıtımı yapacağınız mekânın, elinizdeki mevcut tek bir havadan panorama görüntü ile en verimli bir şekilde sunum yapma imkânına sahip olacaksınız. Hava koşullarının elverişli olması şartı ile gerçekleştirilecek olan havadan panorama fotoğraflama sistemi ile emlak tanıtımı eşsiz bir değer kazanır. Havadan panorama çekim mekânlarınızın daha çok görünür olması, diğer alternatif fotoğraflama yöntemlerine göre daha etkili ve ekonomik olmasından dolayı tercih edeceğiniz en etkili reklam yöntemidir.


Emlak Seyret © 2024